Comenzile noi din industria prelucrătoare, în trimestrul I 2015, comparativ cu trimestrul I 2014, au crescut pe ansamblu cu 1,4%, datorită creşterilor înregistrate la următoarele grupe industriale: industria bunurilor de folosinţă îndelungată, cu 23%, şi industria bunurilor intermediare, cu 6,5%.

Scăderi s-au înregistrat în industria bunurilor de capital, cu 2,2%, şi în industria bunurilor de uz curent, cu 0,5%. Potrivit instituţiei, în luna martie 2015, comparativ cu luna precedentă, comenzile noi din industria prelucrătoare au crescut cu 10%, datorită creşterilor înregistrate în industria bunurilor intermediare (15%), industria bunurilor de folosinţă îndelungată (10,3%), industria bunurilor de capital (7,3%) şi industria bunurilor de uz curent (6,8%).

În luna martie comparativ cu aceeaşi lună a anului precedent, comenzile noi din această industrie au crescut pe ansamblu cu 1,1%, pe fondul creşterilor înregistrate în industria bunurilor de folosinţă îndelungată (20,7%) şi industria bunurilor intermediare (6,6%). Scăderi s-au înregistrat în industria bunurilor de capital, cu 2,9%, şi în industria bunurilor de uz curent, cu 0,9%.