Unul dintre cei mai renumiți antrenori de tenis a criticat-o pe Simona Halep pentru decizia de a se despărți de belgianul Thierry van Cleemput. Australian David Taylor este cel care a lansat comentariile acide. Antrenorul australian a lucrat cu jucatoare precum Naomi Osaka, Jelena Ostapenko, Madison Keys sau Elise Mertens, Sam Stosur.

Potrivit publicației iberice Punto de Break, citată de presa de la noi, „Taylor este scandalizat de rupturile dintre Simona Halep si Van Cleemput, Angelique Kerber si Fissette si Daria Kasatkina cu Dehaes”. „Ca sa poti ajuta si sa faci o treaba buna ai nevoie de timp deoarece este un proces intreg. Sa lucrezi sub presiunea faptului ca poti fi demis dupa o saptamana este ceva incompatibil cu succesul. Rezultatele nu vor fi niciodata atat de rapide, iar, daca vor aparea, nu vor fi rezultatul muncii antrenorului”, a susținut Taylor. În opinia sa, „sunt mult mai multi oameni implicati ce au diverse interese”. “Premiile au crescut enorm in ultimele decenii, iar jucatoarele sunt influentate din mai multe surse externe.

Agenti, sponsori, federatii… Sunt oameni care cauta succesul rapid. Jucatoarele simt presiunea si iau decizii pripite”, a comentat Taylor.
În urmă cu două luni, Simona Halep l-a demis pe Thierry van Cleemput, susținând atunci că nu simte „chimie” cu antrenorul Belgian.