„Până la sfârşitul anului ar trebui livrate şase proiecte comerciale însumând aproximativ 200.000 mp închiriabili. Dacă ne uităm la stadiul construcţiilor, estimăm că parte din acestea vor fi livrate anul viitor“, menţionează Simina Istrate.

Reprezentantul Colliers mai spune că pe parcursul primului semestru al acestui an s-au observat mici scăderi ale chiriei numai în cazul centrelor comerciale ameninţate de un nou proiect concurent.  

Dacă în prima parte a anului nu a fost livrat pe piaţă niciun mall nou, până la sfârşitul anului va începe construcţia a şapte centre comerciale noi, care vor fi livrate pe piaţă cel mai devreme în anul 2013, conform dezvoltatorilor chestionaţi de compania de consultanţă. Din cauza întârzierilor care pot apărea din cauza finanţării, a procesului de autorizare sau a construcţiei propriu-zise, Colliers estimează pentru anul 2012 şi 2013 un stoc limitat de spaţii comerciale livrate.

<iframe width="640" height="360" src="https://www.youtube.com/embed/t4qVnVan_-c" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>