Coldwell Banker Affiliates of Romania continua planul de dezvoltare si vizeaza unirea fortelor in 2009 cu cel putin 10 parteneri locali.

Extinderea teritoriala se va face pe baza sistemului de franciza. O data cu preluarea marcii, beneficiarii vor primi un produs complex: in primul rand know how-ul si reputatia marcii, apoi parghiile ce tin de imagine, comunicare, publicitate, suport IT.

Viitorii parteneri vor fi societati cu experienta in real-estate si cu fonduri pentru o investitie care sa sustina standardele impuse de compania americana. Acestea tin de amplasarea stradala, de amenajarea interioara si exterioara a reprezentantei, identitatea de marca, instruirea personalului, calitatea serviciilor.

“Trebuie sa ne pregatim pentru extindere, in pofida contextului actual al pietei. Momentan cererea e strangulata de institutiile financiare care intampina dificultati in evaluarea situatiei proprii. Insa, situatia nu poate persista, tranzactiile si acordarea de credite trebuie sa continue pentru ca acestea sa-si sustina afacerea”, a declarat Norbert Hockl – Vice President Strategy Coldwell Banker Affiliates of Romania.

“In plus, desi presa scrie despre o situatie blocata in real estate, firmele vizionare cauta de pe acum afiliere la branduri internationale reprezentate deja local. In acest fel vor fi pregatiti si functionali peste 3 – maxim 6 luni, moment in care ne asteptam la o deblocare a pietei in care va exploda presiunea acumulata a cererii. Pe o piata de real-estate schimbatoare, societatile de intermediere imobiliara trebuie sa depaseasca o masa critica de oferte pentru a fi relevante in ochii consumatorului. Cererea exista si este in crestere datorita concentrarii populatiei in zonele urbane”, a mai adaugat acesta.

In prezent, compania detine 9 sucursale: 5 in Bucuresti si 4 in tara.

Prin intermediul branch-urilor, consumatorii pot beneficia de consultanta si intermediere imobiliara atat pentru locuinte in proiecte noi , cat si pentru locuinte in cladiri si blocuri vechi. Serviciile de baza sunt: intermediarea de vanzari si inchirieri apartamente, case, terenuri, dar si intermedierea de credite imobiliare, evaluari si administrare patrimoniala.

Cu o istorie de peste 100 de ani, compania de origine americana este detinuta in prezent de Realogy Corporation, unul dintre cei mai mari francizori din domeniul imobiliar la nivel mondial. Prin reteaua sa, Coldwell Banker acopera 47 de tari cu 3.600 de birouri si 120.000 de brokeri.

Sursa: Coldwell Banker Affiliates of Romania