Fostul secretar general al PSD, Codrin Ştefănescu, pare că duce dorul fostului șef PSD, Liviu Dragnea. Ştefănescu a descris starea de spirit actuală din partid printr-o postare pe pagina de socializare: ”Vorba aia : ni s-au înecat cam toate corăbiile. Aproape toate ! Cam asta-i starea de spirit…”.

Postarea lui Codrin Ştefănescu pare să fie un atac cu privire la schimbarea de atitudine a premierului Viorica Dăncilăla Bruxelles, unde şeful Guvernului a afişat o poziție constructivă şi nu una ostilă, ca pe vremea când Liviu Dragnea era în libertate şi îi trasa premierului modul de abordare a problemelor. Premierul avut întâlniri cu primii doi oameni din Comisia Europeană, Jean-Claude Juncker și Frans Timmermans, pe care i-a asigurat că nu vor mai exista schimbări în sistemul judiciar.

Deschiderea la dialog a şefului  Guvernului vine după ce oficialii europeni au criticat dur reformele din justiţie plănuite în ultimul an. Înainte de încarcerarea lui Liviu Dragnea, PSD a criticat dur Uniunea Europeană și nici premierul nu s-a lăsat mai prejos.Ba chiar i-a acuzat pe oficialii europeni că discriminează România.