Ne apropiem cu pași repezi de luna mai și primăvara și-a intrat deja în drepturi. Soarele care ne bucură cu prezența lui din când în când are încâ dinți de fierăstrău, însă, până acum, probabil ai avut deja niște momente în care te-ai gândit să renunți la haină și să te bucuri de razele lui din plin. Nimic nu poate fi mai potrivit în astfel de zile decât o băutură ușoară din plante sau fructe care să te încălzească pe dinăuntru și să-ți amintească, cu aromele ei, că primăvara este după colț și căldura soarelui va readuce încet-încet întreaga natură la viață. Iată câteva rețete simple de cocktailuri cu care te poți delecta în următoarele săptămâni.

Lavender Bee’s Knees – un cocktail clasic din perioada Prohibiției, într-o variantă de sezon. Amestecați într-un shaker plin pe jumătate cu gheață o măsură de gin, o jumătate de măsură de suc de lămâie și o jumătate de măsură de sirop de lavandă, apoi strecurați rezultatul într-un pahar de martini. Siropul de lavandă poate fi făcut dintr-un sfert de pahar de miere, o optime de pahar de apă fierbinte și o linguriță de lavandă uscată. Le amestecați bine și apoi le lăsați să stea împreună aproximativ 30 de minute. La final puteți strecura siropul intr-un recipient curat și-l puteți folosi la cocktailul de mai sus.

Bourbon Berry Smash – într-un pahar mic de bar zdrobiți câteva căpșuni sau câteva boabe de zmeură cu sucul stors dintr-o jumătate de lămâie, câteva frunze de busuioc și o jumătate de măsură de sirop de zahăr, miere sau sirop de arțar. După ce ați obținut un piure destul de compact adăugați o măsură de bourbon, umpleți restul paharului cu gheață pisată și amestecați bine. La final, puteți decora paharul cu câteva frunze de busuioc.

Blueberry Moscow Mule – amestecați într-un recipient pe foc un pahar și jumătate de coacăze, o jumătate de pahar de zahăr și un pahar și jumătate de apă. Lăsați-le să fiarbă circa 8 minute la foc mare și apoi 10 minute la foc mic. Strecurați siropul într-un recipient curat. După ce am obținut acest sirop putem să facem și cocktailul. Combinați într-un shaker plin pe jumătate cu gheață două măsuri de vodka, o măsură de sirop de coacăze și o linguriță de suc de lime. Strecurați apoi rezultatul într-un pahar mediu plin cu gheață și adăugați ginger beer până sus. Puteți decora la final cu câteva boabe de coacăze și cu două-trei frunze de mentă.

Cucumber Mint Martini – într-un shaker zdrobiți laolaltă cu un muddler 3-4 felii subțiri de castravete, 3-4 frunze de mentă, o linguriță de suc de lime, o linguriță de brown sugar și un vârf de linguriță de boia iute. După ce le-ați omogenizat adăugați două măsuri de vodka și gheață și amestecați bine. Strecurați amestecul într-un pahar de martini pe care îl puteți decora cu o felie subțire de lime.

Thyme & Elderflower Gimlet – înainte de a prepara cocktailul, trebuie să pregătiți siropul de cimbru. Într-un recipient pus pe foc amestecați un pahar de zahăr, un pahar de apă și 6-8 crenguțe de cimbru. Țineți-le pe foc circa 10 minute la foc mic, apoi lăsațile sa se răcească și țineți-le împreună peste noapte în frigider. Apoi strecurați siropul într-un recipient curat. Pentru cocktail, într-un shaker plin pe jumătate cu gheață amestecați o măsură de gin, o măsură și jumătate de lichior de soc, o măsură de suc de lime și o jumătate de măsură de sirop de cimbru. Strecurați rezultatul într-un pahar mediu de bar plin cu gheață și decorați cu o crenguță de cimbru

 

Vinuri bune și băuturi fine, sfaturi utile și rețete de cocktailuri puteți găsi pe www. theliquorstore.ro. Căutați-ne și pe pagina noastră de facebook: Theliquorstore.