Coca-Cola a acceptat sa plateasca o suma de 137,5 milioane de dolari pentru a solutiona un proces in care actionarii acuzau ca cel mai mare producator de bauturi racoritoare a umflat artificial vanzarile pentru a creste valoarea actiunilor.

Procesul a fost demarat in 2000, iar actionarii sustin ca in 1999 compania Coca-Cola a fortat mai multi imbuteliatori sa cumpere cantitai mari de concentrate pentru a crea impresia ca vanzarile sunt in contina crestere.

Investitorii institutionali, condusi de Carpenters Health & WelfaceFund of Philadelphia & Vicinity, au aratat ca aceasta practica a ridicat artificial rezultatele financiare ale Coca-Cola si au creat o imagine falsa asupra situatiei financiare a companiei.

Coca-Cola a sustinut pana in acest moment ca nu este implicate in aceasta situatie, insa a acceptat sa plateasca suma de 137,5 milioane de dolari pentru a nu se implica intr-un process si mai complicat.

Suma va fi distribuita tuturor celor care au cumparat actiuni Coca-Cola, incepand din 21 octombrie 1999 si pana pe 6 martie, 2000.

Sursa: Reuters