Obiectivul principal al proiectului este de a sprijini tinerii sa devina agenti ai schimbarii prin imbunatatirea pozitiei acestora in societate. Proiectul urmareste sprijinirea auto organizarii si implicarii tinerilor in orice tip de dezbatere publica sau problema care ii afecteaza in mod direct.
Principalele obiective ale proiectului sunt:
· Crearea de capacitati institutionale in cadrul organizatiilor direct implicate in proiect, planificarea si crearea unor echipe, dezvoltarea leadership-ului, comunicare interna, stabilirea unor structuri eficiente de conducere si management al organizatiilor.
· Sprijinirea formarii unor coalitii eficiente in randul tineretului.
· Acordarea de asistenta in elaborarea unei strategii de advocacy pentru intensificarea participarii civice a tinerilor.
· Marirea gradului de responsabilitate politica a tinerilor.
· Incurajarea tinerilor sa se implice in elaborarea politicilor publice.
Centrul Euroregional pentru Democratie cauta opt organizatii de tineret care sunt interesate sa devina parteneri constanti ai proiectului. Pentru a deveni partener este necesar angajamentul serios si de lunga durata a doi reprezentanti ai organizatiei. CED cauta, din partea fiecareia dintre cele opt organizatii-partener, o persoana tanara, dar experimentata, care a detinut o pozitie de raspundere in cadrul organizatiei pentru mai mult de doi ani (partener senior); celalalt reprezentant trebuie sa fie un tanar membru sau voluntar cu potential demonstrat de lider (partener junior).
Participantii vor beneficia de o serie de traininguri relevante (Planificare strategica, Construirea coalitiilor de grup si Comunicare eficienta, Dezbatere parlamentara) si vor avea oportunitatea sa isi exerseze deprinderile acumulate elaborand, sub indrumarea CED-ului, un proiect.
Organizatii eligibile
Organizatii de tineret din judetele Timis, Arad, Bihor si Caras-Severin dispuse sa isi asume un angajament pe termen lung ca partener de proiect.
Criterii de eligibilitate

Pentru parteneri seniori
· experienta (2 sau mai multi ani) intr-o pozitie de conducere intr-o organizatie de tineret;
· varsta: 21 – 30;
· cunoasterea buna a limbii engleze (vorbit, scris).
· aptitudini pentru munca in echipa.

Pentru partenerii juniori:
· minimum 12 luni de activitate ca membru sau voluntar al unei organizatii de tineret;
· varsta: 17 – 25 ani;
· cunoasterea buna a limbii engleze (vorbit, scris);
· aptitudini pentru munca in echipa.

Termen de depunere a dosarelor de candidatura: 10 februarie 2003

Contact: Alina Dutu – Coordonator Programe
E-mail: [email protected],
Tel.: 0256 – 22.14.71;
Fax: 0256 – 43.66.33.