"Coaliţia pentru Mediu din România îşi exprimă profunda îngrijoare faţă de recenta nominalizare a lui Stelian Fuia, pentru funcţia de ministru al Agriculturii. Principalul motiv al îngrijorărilor se referă la îndelungată sa carieră în cadrul companiei Monsanto, cel mai mare producător de organisme modificate genetic la nivel mondial. Considerăm că obiectivitatea şi profesionalismul domnului Stelian Fuia sunt deja compromise, acesta neputând să îşi exercite în interes public funcţia de ministru al Agriculturii",  se arată într-un comunicat remis miercuri Agerpres.
Monsanto este o corporaţie multinaţională, producător de organisme modificate genetic la nivel mondial. Compania a fost acuzată de manipulare şi de trafic de influenţă în SUA, India, America Latină.

În acest context, Coaliţia pentru Mediu din România precizează că există numeroase studii ştiinţifice care arată efectele negative ale OMG asupra sănătăţii şi mediului. State importante din UE, precum Franţa, Germania, Austria, Ungaria, Bulgaria, Luxemburg au interzis cultivarea de OMG în baza acestor studii.