„Proiectul autostrăzii A13 Braşov – Bacău a intrat în linie dreaptă, după ce Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a desemnat, în urma licitaţiei, câştigătorul care va realiza Studiul de Fezabilitate şi Proiectul tehnic de execuţie, respectiv asocierea Search Corporation SRL – Primacons Group SRL”, este transmis în comunicat.

Conform celor scrise în comunicat, contractul pentru realizarea celor două etape a fost semnat în luna mai 2020. De asemenea, realizarea proiectului tehnic şi a studiului de fezabilitate beneficiază de fonduri europene.

Autostrada va deveni realitate

„Există în Bacău câteva persoane care, periodic, aruncă tot felul de fumigene. Acum câteva luni, au fluturat ameninţarea că centura ocolitoare a Bacăului nu va mai primi finanţare de la Guvernul Orban. S-a demonstrat că nu au avut dreptate şi CNAIR a plătit constructorului toate facturile, la zi.

Apoi, au spus că nu se face autostrada A13 Bacău-Braşov şi au fost surprinşi să constate că a fost încheiată licitaţia şi stabilit proiectantul. Acum, au venit cu o altă poveste, cum că A13 nu ar fi prinsă în planul de infrastructură pe următorii ani.

Nu, nu a mai fost prinsă autostrada Bacău-Braşov ca o promisiune, pentru că A13 devine o realitate! (…) Autostrada Bacău – Braşov se va face, din fonduri europene”, a declarat Lucian Bode, citat în comunicatul Ministerului Transporturilor.