Potrivit unui anunţ de atribuire publicat marţi de CNAIR în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), deszăpezirea Autostrăzii A1 va fi asigurată de Asocierea SC Fincodrum SA – SC Viabild Cons VT SRL – SC Tel Drum SA contra sumei de 4.472.099 lei, fără TVA. 

Aceeaşi asociere a câştigat contractul şi pentru deszăpezirea Autostrăzii A2, valoarea acestuia fiind de 2.806.473 lei, fără TVA. 

Contractul pentru întreţinerea curentă pe timp de iarnă a Autostrăzii A3 a fost atribuit societăţii Rebelis Construcţii SRL, aceasta primind în schimbul activităţii prestate suma de 3.280.337 lei, fără TVA. 

Pentru deszăpezirea Lotului 2 SDN Bucureşti Sud, contractul a ajuns la Asocierea SC Anastamar Construct SRL – SC Itaro SRL (valoarea – 5.552.005 lei, fără TVA), firma Eurocogen Filiala Aninoasa se va ocupa de întreţinerea curentă pe timp de iarnă a Lotului 5 SDN Târgovişte, contra sumei de 2.920.334 lei, fără TVA, iar Rebelis Construcţii SRL a câştigat contractul pentru Lotul 6 SDN Ploieşti, cu o valoare de 5.485.822 lei, fără TVA. 

Niciunul dintre contracte nu va putea fi subcontractat, se menţionează în anunţ. 

Tipul procedurii a fost negocierea fără anunţ de participare, explicaţia fiind aceea că ansamblul ofertelor prezentate ca răspuns la o licitaţie deschisă, la o licitaţie restrânsă sau la un dialog competitiv, a fost neconform sau inacceptabil. 

"Au fost luate în considerare la negocieri doar ofertele care au respectat criteriile de selecţie calitativă", precizează CNAIR. 

Criteriul de atribuire menţionat în anunţul postat în SEAP a fost preţul cel mai scăzut.

AGERPRES