Ofertantul desemnat câştigător pentru modernizarea DN71, Bâldana – Târgovişte este Aqua Parc SRL – Mavgo Holding SRL – Hydrostroy AD – VDH AD (Vodstroi 98 AD) – BDU Maxi Construct SRL, cu preţul de 587,66 milioane lei, fără TVA, potrivit unui comunicat transmis vineri de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Durata contractului este de 36 de luni, din care 12 luni perioada de proiectare şi 24 luni perioada de execuţie a lucrărilor. Totodată, perioada de garanţie a acestora este de 7 ani şi 6 luni.

„Vineri, 30 octombrie 2020, CNAIR a transmis adresa de comunicare a rezultatului procedurii de atribuire a contractului având ca obiect ‘Modernizare DN71 Bâldana – Târgovişte – Sinaia, km 0+000 – km 44+130, lărgire la 4 benzi de circulaţie şi km 51+041 – km. 109+905 drum la 2 benzi: Lot 1 (Sector 1): Bâldana – Târgovişte, km 0+000 – km 44+130 lărgire la 4 benzi de circulaţie'”, se menţionează în comunicat.

Potrivit sursei citate, în perioada imediat următoare, ofertantul câştigător va fi invitat la sediul CNAIR SA pentru semnarea contractului, odată cu finalizarea procesului de avizare a acestuia.

Ce a mai anunțat CNAIR

Companiile MOL România Petroleum Products SRL, OMV Petrom Marketing SRL şi Rompetrol Downstream SRL au depus oferte pentru utilarea, operarea şi întreţinerea spaţiilor pentru servicii aflate pe autostrăzile A1 şi A2, a anunţat joi Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

„Joi, 29 octombrie 2020, au fost depuse ofertele pentru procedura de achiziţii publice ‘Concesiune de servicii în scopul utilării/dotării, operării şi întreţinerii spaţiilor pentru servicii aflate pe autostrăzile din România deschise traficului rutier, situate pe rutele Nădlac – Sibiu (A1) şi Piteşti – Bucureşti (A1) şi Cernavodă – Constanţa (A2)’”, se menţionează în comunicat.

Reprezentanţii CNAIR precizează că este pentru prima oară în istoria companiei de drumuri când se organizează o procedură de concesionare a spaţiilor de servicii ce deservesc drumurile naţionale şi autostrăzile aflate în administrarea companiei.