Drumarii nu execută lucrări de întreținere sau modernizare a drumurilor din afara localităților pe timp de noapte din cauza costurilor ridicate şi a riscului mărit de producere a accidentelor de circulaţie, potrivit unui răspuns al conducerii CNADNR.

Totuşi, CNADNR face o excepţie şi precizează că pentru creşterea ritmului de montare a separatoarele de sens pe drumul naţional DN 1 în vederea evitării disconfortul creat şoferilor au decis ca în această perioadă să se desfăşoare lucrări pe timp de noapte.

Programul lucrărilor executate noaptea este de luni până vineri în intervalul orar 22.00 – 05.00, iar pe timp de zi este după cum urmează: Luni – Joi, în intervalul orar 1000 – 1700; Vineri în intervalul orar 1000 – 1400 şi Sâmbătă în intervalul orar 0700 – 1300.

“Lucrările executate vor afecta ambele căi de circulație şi vor fi închise benzile centrale, astfel circulația se va desfășura pe două benzi pe sens. Menționăm ca în zilele de sărbători legale nu vor fi executate lucrări, nefiind instituite restricții de circulație. Decizia de a se lucra pe timp de noapte a fost luată de către conducerea CNADNR SA pentru creşterea ritmului de montare a separatoarele de sens. Montarea acestor separatoare este foarte importantă pentru asigurarea siguranței circulației”, conform CNADNR.