Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) va plăti până la 6,03 milioane de lei, fără TVA, pentru asistenţă tehnică la elaborarea studiului de fezabilitate şi proiectului tehnic pentru variantele de ocolire Topliţa şi Tuşnad din judeţul Harghita.

Contractul va fi finanţat din fonduri nerambursabile de la Comunitatea Europeană prin Fondul European de Dezvoltare Regională şi de la bugetul de stat, urmând ca firma câştigătoare să elaboreze şi detaliile de execuţie şi documentaţia de atribuire, potrivit unui comunicat al CNADNR.

Durata contractului este de 15 luni de la data atribuirii. La stabilirea punctajului se va ţine cont de propunerea tehnică, în proporţie de 60%, şi de cea financiară (40%).

Ofertele pot fi depuse până la 26 octombrie şi vor fi deschise în aceeaşi zi.

Pentru a participa la licitaţie, firmele trebuie, printre altele, să depună o garanţie de 120.000 de lei, să aibă o cifră medie de afaceri în ultimii trei ani de cel puţin 3,6 milioane de lei şi să fi încheiat în ultimii cinci ani minim două studii de fezabilitate pentru un drum de cel puţin cinci kilometri.

Contractul face parte dintr-un proiect mai amplu care include şi pregătirea şoselelor de centură din Sighişoara, Făgăraş, Huedin, Bârlad şi Timişoara Sud şi are un buget total de 128,64 milioane lei, din care 18,31 milioane lei constituie finanţare nerambursabilă acordată prin Fondul European de Dezvoltare Regională, restul sumei fiind asigurată de la bugetul de stat.

SURSA: Mediafax