Astfel, realizarea unei variante de ocolire de 3,18 km (2 x benzi/sens) pentru drumul naţional DN 6 (Bucureşti-Alexandria) a fost scoasă la licitaţie de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România.
Lucrările vor dura 12 luni, la care se adaugă 24 de luni perioada de garanţie, anunţă CNADNR. Valoarea estimată a contractului se ridică la peste 44,2 milioane lei, fără TVA. Proiectul este finanţat de către Fondul European de Dezvoltare Regională – 69,25% şi de Guvernul României – 30,75 % . Construcţia acestui obiectiv va asigura infrastructura de bază necesară cererii de transport în creştere şi un grad sporit de siguranţă a traficului.

La Craiova, realizarea a 6,28 km va costa peste 11 milioane euro
Compania a mai scos la licitaţie şi lucrările pentru construcţia variantei de ocolire a municipiului Craiova-Sud. De această dată este vorba despre o variantă de ocolire în partea de sud-est a municipiului Craiova cu o lungime de 6,28 km (1 x bandă/sens) care va face legătura între DN 6 (Bucureşti-Craiova-Timişoara-Cenad) şi DN 65 (Piteşti-Slatina-Craiova).
Lucrările vor dura 18 luni, la care se adaugă 24 de luni perioada de garanţie. Valoarea estimată a contractului se ridică la peste 47,2 milioane lei, fără TVA. Proiectul este finanţat de către Fondul European de Dezvoltare Regională – 69,25% şi de Guvernul Romaniei – 30,75%. Construcţia acestui obiectiv va asigura infrastructura de bază necesară cererii de transport în creştere şi un grad sporit de siguranţă a traficului.