Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a reluat licitaţia pentru lucrările de construcţie a centurii Caransebeş, proiect estimat la 39 de milioane de euro, fără TVA, după ce licitaţia organizată anul trecut a fost anulată, informează Mediafax.

Lucrările sunt finanţate de Comisia Europeană şi bugetul de stat.

CNADNR a primit, în luna septembrie 2008, zece oferte pentru construcţia centurii Caransebeş, însă nu a selectat un câştigător pentru că ofertele au fost considerate necorespunzătoare.

Durata de execuţie a lucrărilor este de doi ani.

Pentru a participa la licitaţie, firmele interesate trebuie să depună o garanţie de 775.000 euro, să fi avut în ultimii trei ani o cifră medie de afaceri de cel puţin 19,5 milioane de euro şi să demonstreze, printr-o declaraţie bancară, că dispune sau are acces la lichidităţi, linii de credit sau alte instrumente financiare de minim 9,7 milioane euro pentru o perioada de şase luni.

De asemenea, investitorii trebuie să facă dovada că au finalizat cel puţin un contract de lucrări de construcţie în domeniul infrastructurii de transport rutier, în ultimii cinci ani, de minimum 11,7 milioane de euro, fără TVA.

Criteriul de atribuire va fi preţul cel mai mic, urmând ca ofertele să fie deschise la 10 iulie.

SURSA: Mediafax