Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a achitat, în prima jumătate a lunii iulie, datorii şi sume în avans către companiile de construcţii de circa 900 de milioane de lei, a declarat, joi, directorul general al companiei, Dorina Tiron, scrie Mediafax.

Tiron a anunţat la sfârşitul lunii iunie, în cadrul unei întâlniri cu firmele de construcţii, că în prima decadă a lunii iulie CNADNR va achita datoriile şi avansuri pentru unele lucrări către constructori.

Datoriile CNADNR pentru lucrările de întreţinere a drumurilor totalizau, la finele lunii iunie, 190 milioane de lei, iar obligaţiile restante pentru lucrările de reabilitare însumau 153 de milioane de euro. Au fost plătite în avans lucrări de construcţie a centurii Arad şi a tronsoanele de autostradă Arad-Timişoara.

„Am început prima plată la 2 iulie şi chiar şi ieri (miercuri – n.r.) am făcut una. În total am plătit circa 900 milioane de lei pentru întreţinere, lucrări de reabilitare a drumurilor, dar şi pentru investiţii noi. Au mai rămas foarte puţine datorii, pe care le vom plăti în continuare. Oricum, facturi noi intră zilnic”, a explicat Tiron.

Potrivit CNADNR, compania va aloca în acest an fonduri pentru lărgirea la patru benzi a părţii de sud a centurii Capitalei, pentru realizarea viaductului de pe tronsonul Suplacu de Barcău-Borş al autostrăzii Transilvania şi reabilitarea drumurilor naţionale Arad-Oradea şi Oradea-Satu Mare.

SURSA:
Mediafax