Dorina Rusu, membră a Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), s-a autosesizat în legătură cu „afirmaţiile iresponsabile“ făcute de liderul PSD Liviu Dragnea la Antena 3 şi acuză lipsa de reacţie a moderatoarei Alessandra Stoicescu. Membra CNA critică instituţia din care face parte şi pe care o cataloghează ca fiind „nefuncţională şi lipsită de eficienţă“.

Într-un comunicat de presă, Dorina Rusu a afirmat că interviul cu Liviu Dragnea difuzat de Antena 3 a fost „un spectacol care va rămâne unul de tristă amintire în istoria, oricum tristă, a televiziunii din România“.
Membra CNA a punctat şi că realizatoarea Alessandra Stoicescu nu a avut nicio reacţie la afirmaţiile grave făcute de liderul PSD, ba chiar „le-a provocat“. Dorina Rusu consideră că declaraţiile lui Dragnea au avut ca scop deturnarea atenţiei publicului de la abuzurile făcute la mitingul Diasporei, de pe 10 august 2018.

„Preşedintele PSD Liviu Dragnea a afirmat în direct şi la o oră de vârf că anul trecut au venit în România patru străini care au stat trei săptămâni la un hotel celebru, cu scopul de a-l asasina. Moderatoarea emisiunii nu i-a cerut nicio dovadă în sprijinul acestei afirmaţii de o gravitate extremă. Mai mult, ea a sugerat că cel care i-a plătit pe asasini a fost George Soros, iar al treilea om în stat a lăsat să se înţeleagă că într-adevăr miliardarul american a fost cel care a pus la cale planul pentru asasinarea sa. Când un politician face afirmaţii iresponsabile într-o emisiune de televiziune, moderatorul este obligat să-l readucă cu picioarele pe pământ, dar acest lucru nu s-a întâmplat în emisiunea de la Antena 3. Dimpotrivă, felul în care au decurs discuţiile au arătat că interviul a făcut parte dintr-un plan de a deturna atenţia publicului de la abuzurile de pe 10 august. Afirmaţiile potrivit cărora pe 10 august a fost o încercare de lovitură de stat, că lui Klaus Iohannis şi partidelor de opoziţie le place violenţa, că preşedintele vrea să-l elimine din politică, că multinaţionalele au finanţat protestul fac parte, în mod evident, dintr-un plan de dezinformare, dar nu au fost în niciun fel puse la îndoială sau contracarate de moderatoarea emisiunii. Prin felul în care şi-a exercitat atribuţiile, aceasta le-a venit în întâmpinare sau chiar le-a provocat“, afirmă Dorina Rusu, informează stiripesurse.ro.

În încheiere, Dorina Rusu anunţă că s-a autosesizat şi speră ca forul să discute acest caz într-un timp cât mai scurt. Pe de altă parte, Rusu critică şi instituţia din care face parte, fiind de părere că poartă o parte din vină pentru felul în care arată România: „Din păcate, CNA este una dintre instituţiile nefuncţionale şi lipsite de eficienţă din această ţară. Cred că avem o responsabilitate mare pentru felul în care arată peisajul mediatic şi chiar pentru felul în care arată azi viaţa publică din România“.