Propunerea de amânare a venit iniţial din partea preşedintelui CNA, Răsvan Popescu, care a spus că această măsură nu va afecta în vreun fel dramatic acest post, pentru că el va emite în noua formulă de la 1 martie.

"E un post care îşi propune să intre pe piaţă de la 1 martie, deci propunerea de amânare nu împiedică activitatea lor, până la o nouă şedinţă a CNA. Nu implică decât cunoaşterea proiectului din partea noastră, vom avea ocazia să vorbim cu echipa redacţională", a spus Popescu.

Amânarea a fost susţinută şi de alţi membri ai CNA, precum Cristina Trepcea – care a avut rezerve în ceea ce priveşte seriozitatea acestui post 10TV ce a primit deja somaţii şi sancţiuni.

Modificarea licenţei audiovizuale din partea S.C. RCS&RDS SA Bucureşti vizează şi schimbarea tematică a emisiunilor, transformându-se din sfera generalistă în cea a ştirilor.

Potrivit managerului de proiect al postului, George Orbean, postul va putea emite din 1 martie, studiourile şi dotarea fiind "pregătite şi fără probleme".

Din echipa redacţională a postului vor face parte, printre alţii, Valeria Dorneanu, Cosmin Prelipceanu, Ema Zeicescu, Gabriela Peşet. Sunt deja angajaţi 50 de reporteri şi corespondenţi în 20 de oraşe.
"Ne propunem să livrăm informaţii, mai puţine talk-show-uri şi mai multe ştiri. Va fi un matinal cu difuzarea unor ştiri şi în principal va exista şi o emisiune intitulată "România în direct", ce se va transmite de luni până vineri. La fiecare oră fixă vor fi jurnale de ştiri. Vor fi trei echipe de jurnalişti şi în funcţie de actualitate se opresc jurnalele şi se introduce tematica evenimentului important al zilei.Vrem să avem cât mai puţine dezbateri", a explicat membrilor CNA reprezentantul postului de televiziune, George Orbean, responsabilul de proiect.
SURSA: Agerpres