Clubul englez Manchester United ar putea lansa obligaţiuni, pentru a-şi reduce datoria, care a ajuns la 700 de milioane de lire sterline, a anunţat publicaţia britanică Financial Times, citată de Mediafax.

Băncile JP Morgan şi Deutsche Bank au sfătuit clubul de Premier League să ia această măsură pentru a-şi îmbunătăţi situaţia financiară.

Banii strânşi, utilizaţi pentru rambursarea datoriilor

Una dintre aceste măsuri este emiterea de obligaţiuni cu randament ridicat, notează cotidianul, potrivit căruia banii astfel strânşi pot fi utilizaţi în mod direct pentru rambursarea unei părţi din datoria clubului, de aproximativ 700 de milioane de lire sterline (788 milioane de euro), la diverse fonduri de investiţii, bănci şi instituţii financiare.

Potrivit clubului, această datorie nu constituie o problemă, deoarece dobânzile anuale la diferite împrumuturi sunt inferioare profitului din exploatare, afirmă sursa citată.

Clubul Manchester United, campioana Angliei în ultimi trei ani, listat la Bursa de Valori, a fost cumpărat de familia americană Glazer în 2005.

SURSA: Mediafax