"Cloud computingul se află pe primul loc în topul celor mai bune strategii ale tehnlogiei. Asta o spun toţi specialiştii în IT din lume, iar eu le împărtăşesc punctul de vedere", a afirmat Gallego.

Potrivit specialistului IT, cele mai mari temeri ale companiilor în privinţa cloud computingului se referă la securitatea datelor (79%), urmată de managerierea datelor (12%) şi de costuri (9%).

Compania de consultanţă IDC a organizat, joi, la Bucureşti, prima ediţie a conferinţei IDC Cloud Computing Roadshow 2011, eveniment care şi-a propus să împărtăşească cele mai noi perspective cu privire la cloud computing şi noile modele de furnizare de soluţii IT.

Invitatul special al evenimentului a fost Ramses Gallego, expert în securitate IT. Cu o licenţă în Drept şi un MBA în Administrarea Afacerilor, Gallego este de peste 15 ani un profesionist în securitate, cu o experienţă vastă în domenii, precum Risk Management şi guvernare.

Potrivit IDC, la nivel global, clienţii vor cheltui 29 miliarde de dolari pentru serviciile IT de public cloud în 2011, cu 30% mai mult decât în 2010.
SURSA: Agerpres