Autostrada Sibiu-Deva pare că a devenit scena mai multor tentative de jaf mai puțin obișnuite. Un șofer care a fost la un pas să devină victima prezumtivilor jefuitori a postat pe Facebook un mesaj prin care atrage atenția asupra pățaniei sale.

Mesajul a devenit viral pe rețeaua de socializare și mai mulți oameni au răspuns, spunând că s-au aflat în aceeași situație.

Ca de obicei, autoritățile ridică din umeri.

”Aveti mare grijă la această mașină! Jefuiesc noaptea pe autostrada Deva – Sibiu. Sunt țigani, umblă cu lumini pe cap ca să nu le vezi fizionomia și au tupeu să intre peste tine în mașină când te odihnești. Era să o pățim și noi”, a scris bărbatul, pe Facebook.

El a postat și o fotografie cu mașina. Este vorba de un microbuz de culoare albă, cu geamuri fumurii, înmatriculat în străinătate, cu care circulă doi bărbați.

Mai multe comentarii la postarea inițială vin de la șoferi care s-au plâns că au trecut prin situații similare. Unii spun chiar că au vorbit cu polițiștii și au sunat la 112 pentru a reclama situația, după ce, în parcări sau în benzinării le-au fost forțate ușile.

Un alt comentariu arată că, în prima benzinărie de pe Autostrada de la Deva la Sibiu, a ora 5.43 dimineața s-a deschis ușa pe dreapta: ”Aveam musafiri. Norocul lor că aveam levierul în ladă”, scrie bărbatul.

Șoferii au si date despre fizionomiile celor doi indivizi din microbuzul din care ies și atacă pe autostradă: ”Sunt aceeași doi indivizi cu lanternele pe cap, unul mai mic și unul mai înalt de statură”, se arată pe Facebook.

”Vineri, pe la ora 20 și ceva, veneam către Sibiu și m-au depășit pe mine pe autostradă și m-au claxonat, după ce am trecut de prima parcare iar m-au depășit și claxonat, inițial am crezut că este cineva care cunoaște firma, dar acum văzând postarea am înțeles ce era cu ei”, arată alt comentariu.

Reprezentanții Poliției Sibiu și cei ai Poliției Hunedoara, județele aflate în capetele autostrăzii Sibiu – Deva, au declarat presi că nu au avut plângeri sau sesizări privind furturi din mașini parcate în locurile speciale de pe această autostradă.