Peste 70% dintre aceștia preferă să meargă în privat pentru calitatea mai bună a serviciilor oferite, dar și datorită condițiilor civilizate și curățeniei din clinicile private (45,7%), atitudinii personalului medical (43,1%), timpului scurt de așteptare (39,2%), aparaturii performante (34,2%), profesionalismului cadrelor medicale (30,1%), dar şi absenței plăților informale (29,3%).

Conform aceluiaşi studiu, 61% dintre persoanele intervievate își efectuează analizele medicale o dată sau chiar de câteva ori pe an, în timp ce 19% dintre români apelează la analizele de laborator o dată la doi-trei ani, iar 10% mai rar de o dată la cinci ani. 
La capitolul de servicii spitaliceşti, studiul MedLife-IMAS arată că aproximativ o treime dintre respondenţi au fost internaţi cel puţin o dată într-un spital în ultimii doi-trei ani, observându-se o uşoară creştere a adresabilităţii pentru spitalele din mediul privat. Potrivit studiului, cel mai cunoscut spital privat din România este Life Memorial Hospital, urmat de Maternitatea Regina Maria, Spitalul Euroclinic, Spitalul Pelican din Oradea și Spitalul Arcadia din Iași.  

La întrebarea: „Care sunt serviciile pe care le-aţi accesat atunci când aţi mers într-o clinică privată?”, peste 70% dintre intervievaţi, la nivelul întregii țări, au menționat serviciile de recoltare analize de laborator, acestea fiind urmate de serviciile de oftalmologie şi ginecologie într-o proporţie de aproximativ 20%, iar peste 16% dintre respondenţi au menţionat serviciile de imagistică (RMN, tomografie, radiografie, ecografie). Topul celor mai accesate servicii medicale private mai include serviciile de cardiologie, medicina muncii, dermatologie și gastroenterologie.

Acelaşi studiu a reflectat şi frecvenţa vizitelor efectuate la medic. Astfel, comparativ cu 2010, numărul persoanelor care merg la medic doar o dată pe an s-a menținut relativ constant, de la 20% anul trecut, la 22,6% anul acesta. Pe de altă parte, numărul celor care au declarat că nu merg deloc la medic a scăzut semnificativ de la 13% în 2010, la 3% în 2011. Numărul celor care merg la medic de mai multe ori în decursul unui an a crescut cu aproximativ 15% comparativ cu 2010.

Sondajul a fost realizat în perioada 8 – 19 aprilie 2011, la nivel național, pe un eșantion de peste 1.000 de persoane.