Abonații RCS&RDS, UPC, Telekom, Digital Cable Systems (DCS) și Akta Telekom nu vor mai putea accesa site-urile de filme piratate filmehd.net, filmeonline2013.biz și thepiratebay.org.

Tribunalul a dispus blocarea permanentă prin metoda blocării la nivel DNS a accesului clienților pârâților pentru serviciile de acces la internet prin punct fix, la website-urile accesibile în prezent la locațiile online indicate mai sus.
Casele de producție cinematografică au fost reprezentante în instanță de casa de avocatură Radu Tărăcilă Pădurari Retevoescu, scrie profit.

Piratarea și utilizarea software-urilor piratate este ilegală. Licenţele software intră sub protecţia legii nr.8/1996 actualizată privind protecţia drepturilor de autor. Aceasta clasifică utilizarea oricărei aplicaţii sau conţinut digital, fără plata drepturilor de autor sau a costurilor de licenţă, ca fiind piraterie.

„Art.139 (6) În sensul prezentei legi, prin mărfuri-pirat se înţelege toate copiile, indiferent de suport, inclusiv copertele, realizate fără consimţământul titularului de drepturi sau al persoanei legal autorizate de acesta şi care sunt executate, direct ori indirect, total sau parţial, de pe un produs purtător de drepturi de autor ori de drepturi conexe sau de pe ambalajele ori copertele acestora.”

Cei care fac o astfel de infracțiune riscă o pedeapsă cu închisoarea de la șase luni la trei ani sau, în cel mai bun caz, o amendă usturătoare. Însă cum poliția probabil nu-ți va bate la ușă prea curând să verifice dacă ai descărcat filme și jocuri în mod ilegal, o problemă mai presantă pentru utilizatorii obișnuiți ține de securitate.