Utilizatorii Cosmote care au un cont pe Facebook pot primi gratuit notificări direct pe telefonul mobil, prin SMS. De asemenea, postarea pe Facebook este posibilă prin trimiterea postărilor ca mesaje obişnuite SMS la numărul scurt 32665 (FBOOK). Tariful pentru trimiterea unui mesaj către Facebook este 0,05 euro, fără TVA, pentru abonaţi, respectiv 0,05 euro credit pentru utilizatorii de cartele preplătite.

„Facebook a devenit cel mai important canal de socializare în mediul virtual, oferind tuturor puterea de a împărtăşi şi de a face lumea mai deschisă şi mai conectată, iar acum clienţii noştri pot avea acces la el, pentru prima dată pe piaţa noastră, printr-un simplu SMS. Noul serviciu vine în avantajul clienţilor Cosmote, completându-le experienţa utilizării internetului pe telefonul mobil şi oferindu-le acces permanent la comunitatea lor de pe Facebook”, a declarat Gabriel Ioniţă, Senior Manager, Products & Services Development, Cosmote Romania.

Pentru a activa serviciul de notificări prin SMS Facebook, utilizatorii trebuie să acceseze secţiunea Mobile din contul lor de Facebook, pe pagina Account Settings, să selecteze secţiunea pentru înregistrarea de mesaje text şi apoi să completeze paşii specificaţi. Apoi, utilizatorii trebuie să trimită prin SMS mesajul „Fb” la numărul scurt 32665 (FBOOK), taxabil cu 0,05 euro plus TVA, pentru a primi codul de activare. Acest cod este necesar pentru a asocia contul de Facebook al utilizatorului cu numărul său de telefon.