Clienţii au început să folosească tot mai mult serviciile de date mobile atunci când călătoresc peste hotare, datorită tarifelor corect dimensionate şi pachetelor avantajoase, se arată într-un comunicat al operatorului.

Utilizatorii au vorbit în roaming cu 13% mai multe minute şi au trimis cu 11% mai multe SMS-uri în perioada mai-august.

Cosmote a introdus, anul acesta, noi destinaţii pentru serviciul Roaming Plus: Bosnia Herţegovina, Maroc, Singapore, Pakistan, Rusia, Indonezia, India, Tailanda, Afganistan. Serviciul 3G a fost lansat în peste 20 de reţele, dintre care şapte sunt noi: Singapore, Tunisia, Liechtenstein, Indonezia, Letonia, Japonia şi Coreea de Sud.

Ţările preferate de către turiştii români au fost, şi vara aceasta, Italia, Germania, Grecia, Spania, Ungaria şi Bulgaria, potrivit datelor companiei legate de roaming. Începând din 1 iulie 2011, în conformitate cu reglementările Uniunii Europene, Cosmote România a redus tarifele în roaming cu 10,3% pentru apeluri de voce originate din ţări membre ale Uniunii Europene şi cu 26,7% pe cele pentru apelurile primite în spaţiul UE. Toţi clienţii Cosmote, atât cei abonaţi cât şi utilizatorii de cartelă preplătită, au beneficiat de tarifele Roaming Avantaj de 0,35 euro/minut (fără TVA) pentru apeluri iniţiate, respectiv 0.11 euro/minut (fără TVA) pentru apeluri primite în ţările UE.

Clienţii Cosmote, atât abonaţi cât şi prepaid, pot folosi serviciile de roaming în 164 de ţări din toată lumea, prin intermediul a 370 de reţele de telefonie. Pentru utilizatorii de prepaid, serviciul Roaming Plus este valabil în 88 de reţele din 49 de ţări, în timp ce serviciul Roaming One este disponibil în toate celelalte reţele şi ţări. În acealaşi timp, serviciul de date în roaming este disponibil în 61 de ţări, prin intermediul a 146 parteneri, iar serviciul 3G este disponibil în 48 de ţări, la 84 de parteneri.