Cotidianul german transmite că percheziţiile au fost lansate pe întreg teritoriul Germaniei, după aflarea unor informaţii privind false produse de asigurări. Circa 7.000 de clienţi, în majoritate germani, sunt vizaţi, au precizat surse bancare pentru publicaţia citată.

Anchetatorii estimează la câteva miliarde de euro suma care a fost sustrasă în acest fel Fiscului.

"I-am sfătuit pe clienţii noştri să facă apel la experţi contabili pentru a-şi verifica situaţia fiscală şi eventual să se pună la dispoziţia autorităţilor dacă va fi nevoie", a declarat Marc Dosch, un purtător de cuvânt al Credit Suisse, citat de Handelsblatt.

Conform unor surse anonime, scrie publicaţia, banca a ascuns conturi normale în produse de asigurare de viaţă scutite de impozit, pentru a păcăli Fiscul.

Clienţii vizaţi de aceste produse – ale diviziei Credit Suisse Life al cărei sediu este în Insulele Bermude – s-au angajat să-şi clarifice situaţia faţă de Fisc. Tot purtătorul de cuvânt al Credit Suisse a mai adăugat că vânzarea de astfel de produse a fost întreruptă în Germania.

Anchetatorii au pornit pe pista presupusei fraude în urma unei scurgeri de informaţii din cadrul băncii, mai scrie publicaţia menţionată, citând surse bancare.