Mai mulţi investitori de top din piaţa centrelor comerciale, atât din ţară cât şi din străinătate, şi-au exprimat deja intenția de a participa la procedura de negociere directă. CITR anunță că schimbarea strategiei de valorificare a determinat investitorii interesați de achiziționarea City Mall să demareze discuții cu lichidatorul judiciar și băncile finanțatoare ale proiectului inclusiv în vederea identificării unor soluții de finanțare a dezvoltării viitoare a acestui proiect.

“Schimbarea strategiei de valorificare din licitații publice în negociere directă cu cumpărător neidentificat a fost una de bun augur și avem indicii că procedura demarată se va finaliza cu valorificarea centrului comercial. În acest sens, de la data publicării anunțului de negociere directă mai mulți investitori interesați în achiziționarea City Mall au demarat proceduri de due diligence” a declarat Andreea Anghelof, Managing Partner Casa de Insolvenţă Transilvania.

În ceea ce priveşte identitatea investitorilor ce au achiziționat caietele de sarcini şi numărul de caiete achiziționat nu pot fi oferite informații suplimentare în stadiul actual al procedurii de negociere, detalii urmând a fi oferite după încheierea perioadei de depunere a ofertelor în vederea achiziţionării City Mall.

Procedura de negociere directă pentru valorificarea City Mall a fost demarată începând cu luna august 2011, prin publicarea anunțului pentru depunerea ofertelor de participare la negocierea directă. Termenul limită de depunere a ofertelor în vederea achiziționării City Mall este data de 16.09.2011. Demararea negocierilor directe pentru valorificarea City Mall se face la prețul de evaluare de circa 21 milioane euro, care a reieșit după analiza condițiilor actuale de piața și rezultatul licitațiilor deja derulate.  

Centrul comercial City Mall, amplasat lângă cimitirul Bellu din Capitală, a intrat în faliment în noiembrie anul trecut, din cauza unor datorii care se ridică la 76 mil. euro. Cei mai mari creditori ai proiectului sunt UniCredit, cu o expunere de 36,7 mil. euro, şi Bancpost, care are de recuperat 5,15 mil. euro.

Mall-ul are o suprafaţă construită de 31.000 mp, din care 14.348 mp închiriabili, desfăşurată pe un teren de 7.774 mp. Alăturat imobilului este şi o parcare cu 880 de locuri, care are o suprafaţă desfăşurată de 31.000 mp, din care 3.497 mp este zona comercială.

Citeşte şi "City Mall este deja mort": Cea mai păguboasă tranzacţie imobiliară