City Break în Europa. Orașul care trebuie să devină o destinație de vacanță în această vară

Iată câteva dintre cele mai importante repere ale orașului Bruxelles și ce ar trebui să faceți neapărat dacă ajungeți aici, conform sfaturilor oferite de un expert în călătorii pe site-ul Sidewalksafari.

1. Gustați preparate din orice colț al lumii, fără a părăsi orașul

Bruxelles este capitala Belgiei și una din cele trei capitale ale Uniunii Europene, alături de Luxemburg și Strasbourg. Este un oraș cosmopolit, cu numeroase atracții turistice și cu o populație mare de expați. Asta înseamnă că aici puteți găsi o gamă uimitoare de preparate culinare, din orice bucătărie a lumii.

Puteți mânca hummus și falafel libanez, preparate picante etiopiene, servite pe pâine spongioasă și deliciosul cuscus tunisian. Dacă preferați ceva tradițional, căutați tarabele stradale unde se vând cele mai bune vafe din Bruxelles.

2. All that jazz

Bruxelles este orașul celor mai bune spectacole de jazz și nu numai. Puteți asista la un recital al trupei Daniel Willem Gypsy Jazz, la Music Village, nu departe de Grote Markt (Piața centrală)

Grote Markt este obiectivul turistic principal din Bruxelles. Este vizitată de mii de oameni care se bucură de timpul petrecut aici pentru a admira frumusețea clădirilor, poposind la una din numeroasele terase, bucurându-vă de faimoasa bere belgiană. Concerte de jazz și evenimente muzicale sunt organizate aici în diverse perioade ale anului.

3. Vizitați piețele unde vând fermierii

Ce modalitate mai bună de a experimenta viața unui localnic din Bruxelles decât să mergi la cumpărături la o piață locală? Încercați cele mai bune ale produse ale fermierilor și alte delicatese la Midi Farmers Market (cuibărită în umbra gării Bruxelles-Midi).

4. O gustare rapidă la miezul nopții

Ce fac localnicii când vor să mănânce ceva, la o oră târzie, la Bruxelles? Aleargă la tarabele stradale, unde se vând cartofi prăjiți. Merită să stați la coadă pentru o gustare fierbinte, înainte de a merge la culcare, după ce ați dat un tur orașului.

5. Delectați-vă admirând clădirile stil Art Nouveau

Bruxelles-ul este cunoscut pentru arhitectura sa Art Nouveau. Faceți o plimbare de-a lungul iazurilor și admirați clădirile spectaculoase.

6. Promenadă în jurul Lacurilor

O plimbare în afara drumurilor bătute de orice localnic poate fi o distracție excelentă. Vizitați micile lacuri din Bruxelles, unde poposesc cele mai frumoase păsări. Apoi, plimbați-vă prin Parcul Lacului din Bruxelles și mergeți la Palatul Chinezesc și la Turnul Japonez.

7. Nu ratați cartierul Sablon

Belgia este renumită în toată lumea pentru ciocolata delicioasă, iar cartierul istoric Le Sablon din Bruxelles este un loc perfect pentru a găsi unele dintre cele mai fine mărci de ciocolată.

Pierre Marcolini, Godiva, Leonidas au, aproape la orice pas, magazine de tip boutique, unde vând cutii frumoase cu delicioasa ciocolată. Le Sablon găzduiește și numeroase galerii de artă, parcuri și restaurante, iar în fiecare sfârșit de săptămână are loc un târg de antichități.