Bursa de la New York a deschis in scadere, oarecum in contradictie cu ceea ce s-a intamplat pe pietele europene, toate cele trei mari burse de pe Batranul Continent inchizand pe plus.

La Paris, CAC 40 a inregistrat o crestere de 1,85%, la Londra FTSE 100 a crescut, de asemenea, cu 1,1% iar Bursa de la Frankfurt a reusit sa recupereze din pierderile din prima parte a zilei fapt care a facut ca principalul indice, DAX, sa inchida intr-o usoara crestere, de 0,49 procente.

In acest context, scaderea consemnata dupa primele trei ore de tranzactionare de catre Bursa de la New York este oarecum surprinzatoare.

Dow Jones Industrial a scazut cu aproape doua procente la trei ore de la deschidere, cele mai mari pierderi fiind consemnate de catre General Motors, aproape opt procente si Citigroup, cu o caderre a cotatiilor de aproape 6%.

Evolutiile celor doua companii sunt justificate, insa, in contextul in care, in urma cu cateva zile o analiza a Deutsche Bank vorbea despre un posibil faliment al GM pana la sfarsitul anului si Citi a anuntat ieri concedierea a nu mai putin de 50.000 de angajati.

La polul opus, cele mai mari cresteri sunt consemnate in momentul de fata (12:00, ora New York-ului) de catre Walt Disney Co.(+ 4,31%) si Wal-Mart (+2,35%).