Grupul financiar american Citigroup a anunţat o pierdere de 7,6 miliarde de dolari în trimestrul al patrulea din 2009, faţă de un rezultat negativ de 17,3 miliarde de dolari în perioada similară a anului anterior, din cauza costurilor legate de restituirea unor ajutoare de stat, transmite Reuters.

Citigroup este a doua mare bancă din SUA care a anunţat rezultate negative pentru ultimele trei luni ale anului. JPMorgan Chase a raportat, săptămâna trecută, un profit de 3,3 miliarde de dolari pentru trimestrul al patrulea, însă a înregistrat pierderi semnificative din activitatea de creditare, dezamăgind investitorii.

Conducerea Citigroup a încercat să readucă pe profit principala activitate a băncii, cea de creditare, după pierderi şi reevaluări în scădere ale activelor cu peste 100 de miliarde de dolari.

Grupul a restituit statului american 20 de miliarde de dolari în decembrie, însă executivul SUA controlează, încă, 27% din acţiunile Citigroup, potrivit Bloomberg.

Chiar dacă banca a raportat profit pentru anul trecut, 6,7 miliarde de euro din câştig au provenit din vânzarea pachetului majoritar la compania Smith Barney.

SURSA:Mediafax