Gigantul financiar Citigroup a anuntat ca are in plan concedierea a 10.000 de angajati din cadrul diviziei de investitii dar si al altor divizii la nivel global.

CEO-ul bancii, Vikram Pandit, si adjunctii sai au cerut managerilor din cadrul grupului sa reduca bugetele alocate pentru salariati cu 25%. „Vom continua sa ne gestionam cu atentie afacerile si sa ne aliniem noilor conditii de pe piata” a declarat Christina Pretto, purtatorul de cuvant al Citigroup.

Citigroup a anuntat in urma cu o luna ca are de gand sa concedieze 11.000 de salariati in trimestrul al treilea din acest an. Acest lucru ar urca numarul total al disponibilizarilor la 23.000 doar in acest an.

Gigantul financiar american vrea sa isi reduca numarul total de angajati 290.000 pana in 2009, de la 352.000, cati erau la finele lunii septembrie.

Citigroup poarta discutii in acest moment in vederea cumpararii institutiei amerciane de credit Chevy Chase Bank. In octombrie, Citigroup a ratat achizitia bancii americane Wachovia Corp, in favoarea Wells Fargo & Co.

Sursa: The Wall Steet Journal