Consiliul director al Citigroup se va intruni astazi pentru a discuta optiunile bancii dupa ce valoarea actiunilor si-a continuat scaderea catre minimele ultimilor 15 ani.

Consiliul bancii se va reuni la sediul din New York sub conducerea presedintelui Win Bischoff si a directorului independent Richard Parsons.

Conform unor informatii anuntate de The Wall Street Journal, consiliul director al Citigroup ar putea lua in calcul si vanzarea unor divizii din banca sau chiar a intregii companii.

Ieri, valoarea actiunilor bancii s-a diminuat cu inca 26%, cel mai mare declin din istorie inregistrat de banca intr-o singura zi.

Citigroup, candva cea mai mare banca din SUA, cu o valoare de 274 miliarde dolari la sfarsitul anului 2006, a scazut ieri pana la o valoare de piata de 26 miliarde dolari, coborând pe locul cinci in topul institutiilor financiare din Statele Unite, dupa Bancop.

Cu toate ca CEO-ul companiei, Vikram Pandit, a anuntat in urma cu o satamana ca va renunta la peste 50.000 de angajati, temerile investitorilor nu au fost calmate iar situatia s-a inrautatit. Deprecierile activelor si creditele neperformante ar putea duce la pierderi nete de 20 miliarde dolari in acest an.

Christina Pretto, purtatoare de cuvant a gigantului financiare, nu a vrut sa ofere detalii cu privire la la intrunirea consiliului deoarece dicutiile sunt confidentiale.

Ieri actiunile Citigroup s-au situat la valoarea de 5 dolari/actiune pentru prima data din 1994.

Sursa: Bloomberg