Cisco a anunţat recent intenţia de a achiziţiona participaţia de 20% la compania Nuova Systems, cu sediul în San Jose, o acţiune destinată dezvoltării de produse de generaţie următoare pentru piaţa de centre de date.

De asemenea, Cisco a anunţat lansarea switch-ului Cisco Nexus 5000, primul produs dezvoltat de Nuova Systems. Cisco Nexus 5000 este un switch "top-of-rack" 10 Gigabit Ethernet care oferă capabilităţi de structură unificată prin asigurarea de suport pentru protocoale multiple de comunicaţii în reţea pentru centre de date şi informaţii software.

Înainte de această achiziţie, Nuova Systems funcţiona ca o filială deţinută în proporţie de 80% de Cisco Systems, care a investit 70 de milioane de USD. Prima investiţie Cisco la Nuova Systems a fost anunţată în luna august a anului 2006. În luna august a anului 2007, Cisco a anunţat o modificare a acordului, destinată extinderii planului de dezvoltare, sporirii finanţării şi creşterii valorii potenţiale maxime a tranzacţiei la 678 de milioane de USD.

Tranzacţia Nuova se bazează pe estimări de profitabilitate cu valoarea totală calculată în funcţie de veniturile generate de produsele Nuova pe parcursul a trei perioade de evaluare.

Prima perioadă de evaluare va începe la începutul anului fiscal 2010, cea de a doua – la sfârşitul anului fiscal 2010, iar cea de a treia – la mijlocul anului fiscal 2011.

Data: 14 aprilie 2008

Sursa: Cisco