Cisco, producătorul american de echipamente de reţelistică, a semnat un acord de preluare al companiei norvegiene Tandberg, liderul mondial în soluţii de teleprezenţă, conform PCWorld.

Cisco, cunoscut ca cel mai mare producător de echipamente de reţea din lume este pe cale să devină cel mai important jucător şi pe piaţa sistemelor de videoconferinţă.

Cisco a făcut o ofertă de nerefuzat norvegienilor de la Tandberg, liderul mondial în soluţii de teleprezenţă, conferinţe video de înaltă definiţie şi produse şi servicii video mobile. Americanii vor plăti  3 miliarde de dolari pe companie, iar tranzacţia se va încheia în prima parte a  anului 2010.

La finalizarea tranzacţiei, Fredrik Halvorsen, CEO-ul Tandberg, va conduce divizia de teleprezenţă din cadrul Cisco. „Cisco comercializează soluţii pentru videoconferinţe de mai mulţi ani şi colaborează de ceva timp cu Tandberg, revânzând unele produse ale companiei norvegiene”, potrivit lui Steve Blood vicepreşedinte al companiei de cercetare Gartner.

„Este o achiziţie bună, dar Cisco a plătit mult”, a mai spus Blood, care este de părere că Cisco poate dezvolta mai repede, decât Tandberg sau Polycom, piaţa sistemelor de videoconferinţă.

SURSA: PCWorld

DETALII:
Citeşte şi Teleprezenţa sau cum să îţi optimizezi afacerea pe timp de criză