Lightwire dezvoltă tehnologii optice avansate de interconectare pentru aplicaţii de reţelistică de mare viteză. Această achiziţie va permite Cisco să proiecteze soluţii de reţea eficiente din punct de vedere al costurilor, reţele de mare viteză cu tehnologii de conectare optică de generaţie următoare, permiţând astfel furnizorilor de servicii şi clienţilor data center să ofere soluţii la cererea în creştere pentru servicii video şi de voce, de date şi de cloud computing.

 Tehnologia cu silicon fotonic (CMOS) va juca un rol foarte important în dezvoltarea reţelelor de mare viteză. Cu o vastă experienţă în această tehnologie, Lightwire a inovat în interconectarea optică prin integrarea de funcţii optice multiple, active şi pasive, de mare viteză pe un cip de silicon foarte mic.

Dimensiunile foarte mici, consumul redus de energie şi scalabililtatea tehnologiei bazate pe CMOS a Lightwire va permite switch-urilor, router-elor şi sistemelor de transport optic să aibă o densitate optică de conectare mai mare, la costuri mai reduse, ceea ce va permite operatorilor să îşi reducă costurile operaţionale şi de capital şi să ofere noi servicii generatoare de profit.