Circulaţia este restricţionată întrucât se efectuează lucrări de reparaţii a suprafeţei de rulare.

De asemenea, pe autostrada A3 Turda-Borş, la nodul Turda A3 – DN1 Bretea G, în zona municipiului Turda, au fost executate, luni, lucrări de înlocuire a parapetului metalic.

Acelaşi tip de lucrări vor fi executate şi la kilometrul 18+050, în apropierea localităţii Sănduleşti, judeţul Cluj, fiind restricţionată a doua bandă de mers, în intervalul orar 11,00 – 15,00, conform anunțului făcut de Centrul Infotrafic.

Restricţii de circulaţie

Restricţii de circulaţie vor fi instituite şi pe autostrada A10 Aiud – Turda, la nodul rutier A10 Bretea 5, municipiul Turda, judeţul Cluj, unde, în interval orar 16,00 – 18,00, vor fi executate lucrări de înlocuire a parapetului metalic deteriorat.

Conducătorii auto sunt sfătuiţi să circule cu atenţie şi cu viteză redusă, să folosească luminile de întâlnire şi fiecare manevră să fie efectuată numai după o temeinică asigurare, pentru a putea evita producerea unor accidente rutiere.

Prudenţă la volan

Centrul Infotrafic anunţă că, duminică dimineaţă, trei drumuri naţionale din judeţele Cluj, Hunedoara şi Caraş-Severin sunt afectate de ploile abundente care au căzut în ultima perioadă.

Astfel, pe două dintre ele circulaţia este întreruptă, iar pe al treilea se circulă alternativ. La ora 7.00, traficul pe autostrăzi se desfăşoară în condiţii normale, carosabilul fiind uscat.

”Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, la această oră, sunt semnalate două drumuri naţionale cu circulaţia rutieră întreruptă şi un alt drum naţional cu traficul alternativ, pe un sens, ca urmare a condiţiilor meteo nefavorabile”, a transmis, duminică, Centrul Infotrafic.

Sunt afectate de ploi:

– DN66A Uricani – Câmpul lui Neag, la kilometrul 27+900 de metri, în judeţul Hunedoara, unde traficul auto este deviat provizoriu pe un drum logistic, pe creasta barajului;

– DN1R, localitatea Sâncraiu, judeţul Cluj, circulaţia rutieră este deviată pe DJ 126, prin localitate;

– DN 57 B, oraşul Oraviţa, judeţul Caraş-Severin, la kilometrul 1+200 de metri, din cauza ploilor abundente din ultima perioadă, zidul de sprijin al taluzului s-a prăbuşit în albia unui râu, afectând parţial şi suprafaţa de rulare. Un sens de mers este blocat în oraş, circulându-se deviat.

”Pe principalele artere rutiere, respectiv A1 Bucureşti-Piteşti, A2 Bucureşti-Constanţa, A3 Bucureşti-Ploieşti, A4 Ovidiu-Agigea, DN 1 Bucureşti-Braşov şi DN 7 Bucureşti-Sibiu, se circulă în condiţiile unui carosabil uscat, valorile de trafic fiind normale”, a mai transmis Infotrafic.

De asemenea, în perioada 22 iunie – 9 iulie 2020, pe DN 6 Drobeta-Turnu Severin – Orşova, la kilometrul 354+150 de metri, în afara localităţii Gura Văii (viaductul Slătinicul Mare), judeţul Mehedinţi, se execută lucrări de reparaţii la rosturile de dilataţie. Astfel, circulaţia se desfăşoară pe un singur fir, dirijat prin semaforizare ori cu piloţi de circulaţie.

”Recomandăm conducătorilor auto să manifeste prudenţă la volan, să se asigure şi să semnalizeze înainte de schimbarea direcţiei de deplasare, dar şi să crească distanţa de siguranţă între vehicule”, recomandă poliţiştii.