"Am constat că există din partea turiştilor străini, îndeosebi a celor care vin din fostele ţări comuniste, intenţia de a vizita locurile prin care Nicolae Ceauşescu a trecut de-a lungul vieţii sale. În principal sunt cerute locurile din Bucureşti, deoarece sunt cele mai accesibile, dar există o dorinţă de a vedea şi locul unde aceasta a fost împuşcat împreună cu Elena Ceauşescu, cât şi locul unde s-a născut la Scorniceşti. Astfel am decis organizarea unui circuit turistic al acestor locuri pe unde familia Ceauşescu a trecut. Sperăm să fie un produs turistic de succes şi să folosim astăzi lucruri care în trecut ne-au adus totuşi destul de multe neplăceri", a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă la Baia Mare, ministrul Turismului, Elena Udrea.
Marţi seară, într-o emisiune la B1, Elena Udrea a anunţat că se pregătesc două proiecte importante de atragere a turiştilor în România: un circuit Dracula şi un "circuit roşu", care să cuprindă locuri importante din viaţa dictatorului comunist Nicolae Ceauşescu.

Ministrul a susţinut că are semnale din mai multe ţări cu privire la un interes crescut pentru locurile care au legătură cu viaţa lui Nicolae Ceauşescu, cum ar fi casa natală de la Scorniceşti, închisoarea Doftana, locuinţa din Primăverii, balconul de unde a vorbit mulţimii ultima oară sau zidul în faţa căruia a fost împuşcat alături de Elena Ceauşescu.
SURSA: Agerpres