"Piaţa de tablete de Internet din România a fost anul acesta în jurul a 40.000 de unităţi, iar Asus a vândut circa 5.000 de unităţi", a declarat Donciu într-o conferinţă de presă. Pentru anul viitor, Asus ţinteşte 25% din piaţa de tablete, care potrivit estimărilor companiei va ajunge la 120.000 de unităţi.

Taiwanezii de la Asus, cei care au inventat netbook-ul, vor continua să fabrice această categorie de produse, în ciuda tendinţelor de pe piaţă. "Noi ne bucurăm că alte companii au renunţat să mai producă netbook-uri, deoarece înseamnă mai puţini concurenţi. Noi credem în netbookuri şi vom continua să le fabricăm şi în 2012", a declarat Donciu.

În ceea ce priveşte preţul produselor Asus, Donciu a declarat că de fiecare dată când se lansează un nou produs, preţul generatiei anterioare nu are cum să scadă la jumătate. "Preţul e dat de costul componentelor. Dacă noi vom prinde o ofertă, spre exemplu la ecrane, vom reduce preţul", a precizat Donciu.

Prima tabletă cu procesor quad-core NVIDIA Tegra 3

Întrebat care este cel mai mare concurent pentru Asus pe piaţa locală, Donciu i-a numit pe sud-coreenii de la Samsung. Asus speră să îi depăşească pe sud-coreeni în ciuda marketingului agresiv practicat de aceştia. "Ei fac marketing noi facem produse", a afirmat Donciu. O tabletă în care Asus îşi pune mari speranţe este Eee Pad Transformer Prime, prima tabletă cu procesor quad-core NVIDIA Tegra 3.

Transformer Prime are carcasă metalică ultra-subțire de numai 8.3mm, sunet cu tehnologie ASUS SonicMaster, o cameră de 8MP cu auto-focus și bliț LED. Tableta are o autonomie energetică de până la 18 ore atunci când este combinată cu dock-ul mobil. Dispunând de o carcasă din aluminiu incredibil de subțire, Transformer Prime cântărește numai 586g.

Eee Pad Transformer se mândrește şi cu  un ecran IPS, cu unghi larg de vizualizare de 178°, protejat de sticlă Corning Gorilla, dar Transformer Prime merge mai departe fiind îmbunătățit cu un panou Super IPS+ cu luminozitate crescută pentru o lectură mai bună în condiții de iluminare exterioară.

O cameră de 1.2MP permite efectuarea de videoconferințe în timp ce o cameră principală de 8MP cu auto-focus și bliț LED captează imagini strălucitoare, grație diafragmei F2.4, a senzorului CMOS iluminat din spate. Camera focalizează în adâncime la atingere și reduce zgomotul în condiții de iluminare insuficientă, captând fotografii mai clare și mai precise. Cu ajutorul camerei de 8MP, Transformer Prime are capacitatea de a înregistra video HD 1080p.

Transformer Prime este disponibil în variantele cu 32GB și 64GB spațiu de stocare, împreună cu un slot pentru carduri micro SD, ieșire audio combo de 3.5mm și un port micro HDMI.

Eee Pad Transformer Prime va ajunge în magazinele din România la începutul anului viitor, prețul aproximativ fiind de 2.799 lei (cu dock, TVA inclusiv).

Asus a anunţat că va oferi din prima zi după lansarea oficială Google Android 4.0 Ice Cream Sandwich upgrade gratuit pentru toată gama de tablete Android. Noua versiune a sistemului de operare va fi preinstalată pe produsele livrate ulterior.