Cioloş consider că statele care găsesc lucruri negative între propunerile sale încearcă astfel să-şi menţină importanţa în cadrul negocierilor.
“Sunt multe propuneri noi pentru viitoarea Politică Agricolă Comună, sunt multe lucruri care se vor schimba. Va fi o perioadă de un an, un an şi jumătate în care vom discuta şi vom negocia şi de aceea nu mă surprind reacţiile unor state membre – inclusiv ale României – care au început să spună ce nu le convine” a spus comisarul UE.
El consideră aceste critici aduse propunerilor sale drept ceva normal. “Este un lucru normal, fiecare stat îşi stabileşte o politică de negociere şi, dacă vine şi spune ce îi convine, este mai puţin luat în seamă în acest dispozitiv de negociere şi luare a deciziilor. De aceea, pe mine nu mă surprinde”, a spus el.
Comisarul European nu exclude faptul că vor fi cu siguranţă elemente de adaptat în propunerea sa. “Important este să existe la sfârşit o PAC credibilă, care să dea încredere contribuabilului european că agricultura în UE trebuie susţinută pentru interesul general, pentru interesul comun”, a spus e, precizând că în următorul an vor avea loc negocieri pe această temă.