Întrebat dacă Gelu Diaconu va fi demis, premierul Cioloş a răspuns: Da, sigur, am spus de dimineaţă că în cursul zilei de astăzi. Aştept… doamna ministru de Finanţe a spus deja de ieri că îi cere demisia şi, în sensul acesta, că va veni cu o schimbare. Aştept să vină doamna ministru cu variantele pe care vrea să mi le propună şi vom lua o decizie'.

Prim-ministrul a precizat că Gelu Diaconu a fost numit în postul de secretar de stat şi că nu l-a obţinut prin concurs.

'Dânsul a fost numit, nu a obţinut postul prin concurs. E secretar de stat şi a fost numit. Eu am avut o discuţie cu dânsul dimineaţă, mi-a explicat motivele pentru care consideră că nu este vinovat. Mi-a explicat că ANAF este într-un proces (de restructurare – n.r.), continuă procesul de restructurare, de întărire a capacităţii administrative şi eu i-am spus că, tocmai de aceea, problema pe care vicepreşedintele şi dânsul o au în raport cu DNA nu trebuie să fie transferată la nivelul ANAF. ANAF trebuie să îşi continue activitatea pe care o are şi trebuie să continue să rămână o structură credibilă din toate punctele de vedere şi de asta eu i-am spus că, în condiţiile acestea, cel mai bine este ca dânsul să plece. Şi dânsul mi-a spus că a înţeles asta. Nu i-am cerut demisia, nu mi-a spus că îşi dă demisia, pentru că nu asta e chestiunea esenţială', a arătat premierul.

Dacian Cioloş a adăugat că a avut discuţia la telefon cu Gelu Diaconu, înainte de a veni la Ministerul Economiei.

'În urmă cu trei zile, am avut ultima discuţie legat de ceea ce trebuie făcut la ANAF. Dânsul deja acum trei zile mi-a spus că, dacă e nevoie, e gata să plece, dacă eu am altă abordare la conducerea ANAF. Eu i-am spus să continue, am vrut să văd care e viziunea dânsului şi ce trebuie făcut acolo, dar în condiţiile în care au apărut aceste elemente noi, pentru mine cel mai important este ca ANAF să rămână o structură credibilă', a subliniat Cioloş, menţionând că acest lucru nu înseamnă că îl consideră pe Diaconu sau pe vicepreşedintele ANAF vinovaţi. AGERPRES