Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat că textul moțiunii de cenzură pe care social-democrații urmează să o depună în Parlament pe 14 iunie.

Totodată, el a subliniat faptul că textul va fi trimis și celor din AUR, pentru a face și aceștia „adăugiri”, în contextul în care aceștia au anunțat deja că vor vota o eventuală moțiune de cenzură.

„Pe 14 iunie o să depunem moţiunea de cenzură. O să începem să lucrăm la text, o să trimitem textul şi la parlamentarii neafiliaţi, este şi grupul AUR în Parlament şi o să trimitem textul, poate au şi dânşii adăugiri la text, pentru că au anunţat deja că vor vota o eventuală moţiune de cenzură depusă în Parlament”, a spus Ciolacu, la TVR 1.

Liderul PSD susține că partidul pe care îl conduce va face tot posibilul să ”dărâme” actualul Guvern cu acestă moțiune de cenzură.  El a adăugat că au mai fost discuții în legătură cu întârzierea acestei moțiuni.

De ce nu a fost depusă moțiunea de cenzură până acum

În acest context, Ciolacu susține că nu se putea depune moțiune după două săptămâni de la alegeri, mai ales că o parte din social decmorați erau plecați.

„Încercăm să dărâmăm Guvernul cu această moţiune de cenzură pe care o vom depune. E o diferenţă de 34 de voturi între Putere şi Opoziţie. Tot aud această discuţie – de ce nu a depus PSD moţiune de cenzură până acum. Ce voiaţi, domnule, să depunem moţiune de cenzură după două săptămâni de la alegeri?

Mai erau nişte plecaţi şi prin PSD la un moment dat, după ce a ieşit Iohannis cu 67% voiau să facem referendum să îl suspendăm. Stai, că de-abia au fost alegeri acum o săptămână şi a ieşit omul cu 67%, cum să îl suspendăm? Cam aşa s-a întâmplat şi acum. După ce s-au terminat alegerile i-a strâns domnul Iohannis să aibă Guvernul său pe pierzători”, a afirmat Ciolacu.

Amintim faptul că în cursul zilei de miercuri, liderul PSD a anunțat în plenul Parlamentului, că parlamentarii partidului vor depune o moțiune de cenzură pentru demiterea Guvernului Cîțu pe data de 14 iunie. Decizia PSD vine ca urmare a „eșecului privind Planul Național de Redresare și Reziliență.