Cinema City International, cel mai mare operator de cinematografe multiplex din Europa Centrală şi de Est, va inaugura, vineri, un nou megaplex în mall-ul Sun Plaza din Bucureşti, investiţia totală ridicându-se la opt milioane de euro.

Noul megaplex,  care dispune de 15 săli cu un număr total de 2.836 de locuri, este al doilea cinematograf ca mărime din România.

„La şapte luni de la lansarea celui mai mare megaplex din România, Cinema City Cotroceni,  sărbătorim inaugurarea celui de-al doilea megaplex din ţară, Cinema City Sun Plaza în Bucureşti. Credem în cinematografele de proximitate, astfel încât cinefilii din fiecare zonă a unui oraş să aibă acces la divertismentul cinematografic de talie mondială chiar la ei în cartier”, a declarat Mooky Greidinger, preşedintele Cinema City International.

Cele două megaplexuri din Bucureşti au o capacitate totală de peste 7.100 de locuri.

Cea mai mare sală 3D digitală din reţea

Cinema City Sun Plaza se întinde pe o suprafaţă de 5.000 de metri pătraţi şi oferă patru săli 3D şi cu tehnologie digitală Christie şi 11 săli cu proiectoare Kinoton pentru peliculele de 35 de mm. În noul megaplex se găseşte şi cea mai mare sală 3D digitală din reţea cu 403 locuri.

O nouă sală IMAX

Întrebat dacă Cinema City va mai inaugura o nouă sală IMAX în ţara noastră, Mooky Greidinger a declarat: O sală IMAX este o investiţie mare. Suntem în discuţii cu cei de la IMAX pentru a deschide o nouă sală în România, însă nu pot avansa o dată exactă.

Legat de proiectele de viitor, Greidinger a declarat că în ţara noastră vor fi construite 264 de săli noi, iar România va deveni a doua reţea ca mărime după Polonia. Cinema City va inaugura, anul acesta, noi săli în Arad, Baia Mare, Brăila şi Târgu Mureş. Compania are în prezent 72 de săli în şapte multiplexuri din ţară, în oraşe ca Bucureşti, Iaşi , Timişoara, Cluj, Bacău şi Piteşti.