Au fost vehiculate mai multe nume pentru un posibil candidat

Cu doar două luni înainte de alegerile locale, coaliția PNL și PSD încă nu a găsit un candidat pentru cea mai importantă poziție din această cursă, Primăria Capitalei.

Joi seară, liderii celor două partide au discutat și au luat în considerare mai multe nume posibile pentru candidatură. Printre aceștia se numără și omul de afaceri Dan Șucu. Cu toate acestea, el a refuzat pe loc oferta după ce a fost contactat telefonic.

Potrivit unor surse, candidatura lui Dan Șucu a fost prima opțiune pe care ambele formațiuni au luat-o în considerare, propunerea venind din partea președintelui PSD Marcel Ciolacu. După refuzul lui Șucu, liberalii au propus un reprezentant al administrației publice locale care să nu fie afiliat politic.

„Un candidat independent cu un profil foarte bun pe zona de administrație, pe zone de management de proiecte urbane ar intra cu mare succes în cursă susținut de ambele partide”, spune purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romașcanu.

S-a vorbit despre arhitectul Tiberiu Florescu, prorectorul Universității de Arhitectură și autor al mai multor proiecte în București, dar și despre medicul Cătălin Cîrstoiu, managerul spitalului Municipal și finul lui Traian Băsescu, scrie stirileprotv.ro.

Daniel Băluță ar putea fi susținut de PSD și PNL la Primăria Capitalei

Însă PSD-ul a susținut în cele din urmă candidatura primarului PSD de la sectorul 4, Daniel Băluță. Sondajele arată că acesta s-a clasat pe locul doi după Cristian Popescu Piedone.

„Este important să se ia o decizie mai repede și să se vină cu un program și cu o echipă”, a declarat președintele PNL București, Sebastian Burduja.

Daniel Baluță
SURSA FOTO: Inquam Photos / Malina Norocea

Social-democratul Vasile Dîncu este de părere că o soluţie pentru Primăria Capitalei ar fi o persoană care are „imaginea şi ştiinţa unui om care s-a ocupat toată viaţa de ceva asemănător sau care are o carieră lustră într-un domeniu care este conex cu urbanismul”.

De asemenea, președintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat recent că a avut întâlniri cu mai mulți oameni de afaceri importanți din România, fără a oferi detalii specifice despre un posibil candidat pentru Primăria Capitalei.

În privința sectoarelor, s-a decis că PNL și PSD vor avea candidați comuni, iar Sebastian Burduja va merge cel mai probabil la sectorul I.

Cu toate acestea, se așteaptă ca majoritatea aflată la guvernare să decidă în cursul zilei de luni numele viitorului candidat la șefia Capitalei și să se asigure că acesta va accepta propunerea.