Sondajul, efectuat pe un eşantion de 5.192 utilizatori activi, a relevat faptul că aşteptările românilor în ceea ce priveşte perioada Sărbătorilor de iarnă au scăzut dramatic, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2008.

Dacă în anul 2008, anul de debut al crizei economice, peste 38% dintre români se aşteptau să fie răsplătiţi de Sărbători cu o primă sau un bonus, în 2010 doar 24% au arătat aceeaşi încredere.

Totuşi, de partea cealaltă a baricadei, managerii şi responsabilii HR sunt un pic mai încrezători, 47% dintre aceştia afirmând că sunt dispuşi să ofere de Crăciun un bonus în bani, vouchere sau produse plătite de companie angajaţilor, în timp ce peste 52% nu vor acorda niciun fel de prime.

Sondajul cu întrebarea ,,Veţi oferi bonusuri angajaţilor dvs de sărbători?’ a fost efectuat pe un eşantion de 72 companii angajatoare, în perioada 10-29 noiembrie 2010. Astfel, 32% au spus că vor oferi bonusuri în bani, 3% în produse sau vacanţă plătită de firmă, 12,5% sub formă de vouchere de cumpărături, în timp ce 52,5% nu vor oferi nici un bonus.

Sondajul BestJobs a fost efectuat la nivel naţional, în perioada 10-29 noiembrie 2010, pe un eşantion de 5192 utilizatori. Rezultatele sondajului relevă faptul că bărbaţii sunt mai optimişti în ce priveşte bonusurile pe care le vor primi anul acesta din partea angajatorilor, decât femeile (58%, respectiv 42%). De asemenea, cei mai negativişti în privinţa bonusului sunt persoanele cu studii postuniversitare şi MBA (38%, respectiv 22%).

BestJobs este serviciul de recrutare preferat de companiile şi utilizatorii din România, Bulgaria, Serbia şi Moldova. În acest moment, BestJobs.ro găzduieşte peste 1,4 milioane de CV-uri active în baza de date şi are peste 70.000 de companii client.