Oficialităţile din Israel vor confisca la aeroport toate tabletele de Internet iPad ale turiştilor dacă aceştia se gândesc să le ia după iei în Ţara Sfântă pe motiv că gadgetul nu este compatibil cu standardul wireless din această ţară.

Guvernul israelian a interzis comercializarea iPad-ului şi orice dispozitiv care va fi adus în ţară riscă să fie confiscat. Un purtător de cuvânt al ministerului Comunicaţiilor din Israel a declarat ca tableta de Internet nu este compatibilă cu standardul wireless din această ţară şi poate provoca probleme reţelelor Wi-Fi.

Oficialii Apple nu au comentat această situaţie.

Compania Apple a amânat lansarea internaţioanală a iPad programată pentru sfârşitul acestei luni, pentru finele lunii mai, datorită cererii mare venită din partea clienţilor din Statele Unite.

Apple va începe să primescă pre-comenzi online, din Europa, începând din 10 mai şi tot atunci va anunţa şi preţurile cu care va fi comercializată tableta de Internet. Apple livrează deocamdată doar modele Wi-Fi, versiunea 3G va ajunge în magazinele din SUA la sfârşitul lunii.

SURSA: FT