Cyber Smart Defence (CSD), companie fondată și condusă de Mădălin Dumitru, a încheiat anul 2018 cu o cifră de afaceri de 2.3 milioane euro.

„Securitatea cibernetică este o zonă extrem de sensibilă pentru companii, oricine este vizat de un atac cibernetic cu efecte devastatoare. Noi încă nu am întâlnit niciun client la care să nu găsim măcar o problemă de securitate, declară Mădălin Dumitru, CEO Cyber Smart Defence.

CSD acoperă piața mondială de securitate cibernetică cu birouri în București, în Dubai și Maryland (SUA).

„Avem deja în companie unii dintre cei mai buni „hacker etici” din lume, cu nume recunoscute la nivel mondial pe zona de securitate cibernetică precum TinKode (Răzvan Cernăianu), CTO-ul Cyber Smart Defence. De asemenea, în componenta echipei CSD se află și doi foști militari americani care au activat peste 20 de ani în zona de Cyber Counter Terrorism & Cyber Itelligence (SIGINT),” declară Mădălin Dumitru.

CSD gestionează probleme de securitate cibernetică pentru companii locale sau multinaționale precum Țiriac Holding, Orange, Carrefour, Fildas Group, Pro TV, Gothaer Asigurări, Librabank, Emirates Airlines, Al Habtoor Group etc.

Statisticile arată că 2018 este anul în care s-au intensificat atacurile cibernetice la nivel

mondial. „Să crezi că nu te poate lovi o asemenea problemă este la fel de nociv ca atunci când crezi că ești suficient de bine protejat. Companii mici sau mari au avut probleme în 2018, cele mai răsunătoare cazuri autohtone sunt Leoni sau Dacia, iar la nivel mondial s-a vorbit despre Target, Marriott sau Ashley Madison,dar acestea sunt o picătură în ocean. În 2018 au fost sute de mii de astfel de incidente,” conchide Mădălin Dumitru.