Presa străină spune că viitorul conducător al WikiLeaks este jurnalistul islandez Kristinn Hrafnsson, care, la ora actuală, are funcția de purtător de cuvânt. Acesta este cunoscut ca unul dintre jurnaliștii de marcă din Islanda.
Fondatorul site-ului WikiLeaks, Julian Assange, va rămâne în arest preventiv până la 14 decembrie, următorul termen în procesul privind extrădarea sa în Suedia, a stabilit marţi un tribunal din Londra, potrivit agenţiei spaniole de presă EFE.

Judecătorul Howard Riddle de la Curtea cu Magistraţi din Westminster a respins cererea de eliberare pe cauţiune a lui Assange – urmărit de justiţia suedeză pentru presupuse delicte sexuale – argumentând că acesta ar putea să nu-şi ţină promisiunea.

Guvernul australian a acuzat miercuri Statele Unite ale Americii (SUA) şi nu pe fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, pentru publicarea a peste 250.000 de documente secrete şi a precizat că persoanele aflate la originea scurgerilor de informaţii sunt pasibile de răspundere penală, relatează Reuters.

Ministrul de externe Kevin Rudd a mai precizat că scurgerile de informaţii clasificate ridică întrebări asupra ‘adecvării’ procedurilor de securitate ale SUA pentru protejarea telegramelor diplomatice.

‘Dl Assange nu este responsabil pentru publicarea neautorizată a 250.000 de documente din reţeaua de comunicaţii diplomatice a SUA’, a declarat Rudd pentru Reuters într-un interviu.

‘Americanii sunt responsabili pentru acest lucru’, a spus Rudd.