În cadrul Adunării Membrilor Accountancy Europe – organizația care reprezintă interesele profesiei contabile la nivel european, Florin Toma, expert contabil și membru CECCAR, a fost ales președinte pentru mandatul 2019-2020.

„Accountancy Europe (denumită anterior Federația Experților Contabili Europeni – FEE) reunește 51 de organizații profesionale din 37 de țări, incluzând un milion de profesioniști contabili, auditori și consultanți și este înscrisă în Registrul de transparență al UE. Accountancy Europe reprezintă profesia contabilă în dezbaterile referitoare la politicile europene în domenii precum raportare și transparență, audit, fiscalitate, buna guvernanță și sustenabilitate economică, finanțe și investiții și probleme profesionale,” se arată în comunicatul de presă CECCAR.

Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România este un organism profesional care gestionează profesia contabilă în România de aproape un secol.

„Cu o reprezentare la nivel național prin filiale în toate județele țării, CECCAR este membru al celor mai importante organizații profesionale de profil de la nivel mondial – IFAC (International Federation of Accountants) – și european – Accountancy Europe și ETAF (European Tax Adviser Federation),”, se mai arată în comunicatul citat.