Stenogramele convorbirii dintre Alexandra și Vasilică Viorel Florescu au revoltat o țară întreagă. Operatorul STS a dat dovadă de o nepăsare crasă față de situația critică prin care trecea fata și îi spunea să închidă pentru a nu mai ține linia ocupată.

Lipsa de compasiune şi incompetenţa manifestată de acesta sunt cu atât mai şocante cu cât operatorul este el însuşi tatăl unei fetiţe de 13 ani, anunță libertatea.ro.

Dar asta nu e tot. S-au aflat mai multe amănunte incredibile despre Florescu. Din declarația de avere a acestuia rezultă că acesta are un salariu anual de 40.000 la Ministerul Afacerilor Interne, ceea ce înseamnă un venit de 3.300 de lei pe lună. Deși are acest salariu lunar, angajatul MAI deține două terenuri în Slatina, un apartament şi două maşini marca Volkswagen.

Florescu a ajuns operator al Serviciului Naţional de Urgenţă după ce, în 2009, era ajutor de şef de post în localitatea Izvoarele, Olt, iar din 2011 a fost agent de poliţie la Slatina. Stenogramele interacţiunii dintre acesta şi Alexandra, care a sunat disperată la 112, arată un detaliu cu adevărat şocant: poliţistul nu părea că o crede pe Alexandra că a fost violată şi legată. Florescu i-a spus, la un moment dat: ”Bine, bine, stai acolo. Rămâi acolo că îţi trimit eu echipaj, dar nu mai ţine linia ocupată!”